Leerlingen TVC ’t Woolde helpen Voedselbank

Normaal gesproken is Han Eulderink van de Voedselbank Midden-Twente druk met het werven van sponsoren en donateurs uit het bedrijfsleven. Maar dit jaar besloten ze iets anders te doen.

De Voedselbank heeft alle scholen in Hengelo aangeschreven of ze mee willen doen aan de inzamelingsactie Wall of Food, waarmee ze voedsel willen inzamelen voor mensen die dat hard nodig hebben. Dit leek de bovenbouwleerlingen van Twents Vakcollege ’t Woolde een mooi doel voor de decembermaand en daarom besloten ze mee te doen.  

Op school is er in de lessen aandacht besteed aan voedsel, voedselveiligheid en verspilling, maar ook aan budgetteren. Je kunt je geld maar één keer uitgeven; hoe zorg je er nu voor dat je dat aan de juiste dingen doet?

Rondleiding bij de Voedselbank

Op 30 november gingen de bovenbouwleerlingen in twee groepen op bezoek bij de Voedselbank Midden-Twente, sinds een maand in een nieuw pand aan de Beitelstraat in Hengelo, waar ze meer informatie en een rondleiding kregen. Zo zagen de leerlingen waar hun ingezamelde producten terecht komen en hoorden ze waarom het zo goed is dat zij voedsel aan het inzamelen zijn.

Wout, Valerie en Timo krijgen een rondleiding bij de Voedselbank

Een betrokken buurt

Leerlingen Wout, Valerie en Timo vertellen dat ze een flyer hebben gemaakt voor de buurtbewoners om de inzamelingsactie van school bekend te maken. Vervolgens zijn ze drie keer rondgegaan in de buurt om bij buurtbewoners voedsel op te halen. Ook hebben de leerlingen thuis en in hun omgeving verteld over de actie en zelf voedsel ingezameld. Dit heeft ertoe geleid dat de leerlingen 15 kratten voedsel hebben ingezameld. Een geweldige prestatie!

Britt Havelaar, leerkracht van TVC ’t Woolde en coördinator van het project: “We hebben besloten om dit jaar mee te doen aan de actie als pilot. Daarom doen alleen twee bovenbouwgroepen mee. Het is zo goed bevallen en de leerlingen zijn zo enthousiast dat we volgend jaar misschien wel met de hele school mee kunnen doen aan een actie voor de voedselbank. Ik ben trots dat de leerlingen zich zo hebben ingezet om iets goeds te doen voor hun medemens.”

Voedselbank Midden-Twente

De Voedselbank Midden-Twente verzorgt de uitgifte van voedsel in Hengelo, Borne en Goor. De locatie in Hengelo is tevens het distributiecentrum. De Voedselbank wordt gerund door 100 vrijwilligers. Op dit moment ontvangen 1100 personen, waaronder 300 gezinnen, wekelijks een krat boodschappen van de Voedselbank Midden-Twente. Helaas hebben steeds meer mensen de hulp van de Voedselbank nodig. Door de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen voor grondstoffen zoals meel omhooggegaan en door de hogere energieprijzen wordt het produceren van voedsel duurder.  

Doordat de lasten hoger zijn geworden, hebben mensen minder geld om te besteden. Ook ondernemers produceren minder om geld te besparen. Normaal komen er richting kerst veel donaties binnen van bedrijven, maar dit jaar is het een stuk rustiger. Daarom heeft de Voedselbank Midden-Twente besloten om dit jaar de Hengelose scholen aan te schrijven en heeft Twents Vakcollege ’t Woolde haar steentje bijgedragen. 

X
X